Starčevićeva obljetnica
U ponedjeljak 28. veljače navršilo se je 104 godine od smrti Oca Domovine.
Dr. Ante Starčević rodio se je 23. svibnja 1823. u Žitniku kod Gospića. Osnovao je 1861. Hrvatsku stranku prava i postao utemeljitelj moderne hrvatske državotvorne misli i svojim čestitim životom uzor svim hrvatskim domoljubima. Njegova lozinka "Ni s Bečom ni s Peštom - Bog i Hrvati!" i danas je temelj hrvatske državotvornosti..
Povodom obljetnice vijence na njegov grob u Šestinama položilo je izaslanstvo Hrvatske stranke prava. Vijence je položilo i izaslanstvo Hrvatske stranke prava 1861. s g. Dobroslavom Paragom na čelu i izaslanstvom Hrvatske čiste stranke prava s g. Ivanom Gabelicom.
Koncelebriranoj misi zadušnici predsjedao je generalni vikar vojnog ordinarijata msgr. Vlado Šantić uz asistenciju župnika i kapelana župe svetog Emerika u Šestinama, dominikanca patera Vjekoslava Lasića i vlč. Anđelka Kaćunka, kancelara vojnog ordinarijata.
U svojoj propovijedi vlč. Kaćunko istaknuo je kako i danas, kada stenjemo pod teškim bremenom globalizacije, misao i djelo Oca Domovine mora nas nadahnjivati kao i Kristova uskrsna poruka: "Ne bojte se!"
Ratko Grgičević