PRVA B LIGA RUKOMETAŠA
Bjelovarčani postigli 45 golova

RK "KOPRIVNICA" KOPRIVNICA 29 (12) - RK "BJELOVAR" BJELOVAR 29 (14)

Sportska dvorana u Koprivnici. Gledatelja 400. Suci: Prpić i Szekely (oba Zagreb). Nadzornik: Kordić (Zagreb).

KOPRIVNICA: Pavelić, Stubičan 3, Krofl, Pajić 4 (2), Đelekovčan 4, Zmaić 2, Alen Kržak 6, Blažeković, Đuranić 2, Budaj, Stjepan Obran 4, Dean Kržak 4 (3), Cmarko. Trener: Miroslav Posavec.

Sedmerci: 7/5. Isključenja: 8 (Đelekovčan 2, Alen Kržak 2, Budaj 2) minuta.

BJELOVAR: Šostarec, Šonjić, Posavec, Cikoja 10 (5), Dario Obran, Hoirvat, Divić 2, M. Trajkovski 3, Galir 1, Ač 4, Milaković 1, Vidović 4, Čoklo 4, Zglavnik. Trener: Matijević.

Sedmerci: 6/5. Isključenja: 16 (Šonjić 2, Divić 2, M.Trajkovski 2, Galir 2, AČ 2+2, Milaković 2+2) minuta.

Bjelovarčani su u Koprivnici osvojili oba boda. Doduše po jedan za svaku momčad. Ako su od 58 postignutih zgoditaka na utakmici rukometaši koji igraju za momčad Bjelovara ili oni koji su do juče igrali u Bjelovaru postigli zajedno 45 golova, a ostali (Koprivničanci) svega 13, onda je gornja konstatacija točna. Kada tome još pridodamo da su i većinu gledatelja činili navijači iz Bjelovara, onda se za subotnji susret može kazati kako je to bio revija bjelovarskog rukometa. U takvoj, pomalo uzavreloj atmosferi jedino za Gordanu Obran je pitanje rezultata bila sasvim sporedna stvar. Možda ju je podjela bodova zbog mira u kući najviše zadovoljila, jer je u jednoj i u drugoj momčadi imala obiteljskog predstavnika. Za domaće "podravce" nastupa joj suprug Stjepan-Štef Obran, nekadašnji proslavljeni bjelovarski reprezentativac, dok je u momčadi Bjelovara, (sada s pripravničkim statusom) sedamnaestogodišnji joj sin Dario.

Utakmica je i počela prema predviđanjima brojnih bjelovarskih kibica koji su na internoj kladionici davali veće izgled RK Bjelovaru s obrazloženjem da će u početku domaći zahvaljujući 44-godišnjem Stjepanu Obranu imati prednost koja će kopniti kako će on fizički posustajati. I nisu se prevarili, barem u većem dijelu susreta. Veći dio prvog poluvremena protekao je rukometnoj lekciji "isluženih" igrača iz Bjelovara predvođenih Stjepanom Obranom koji su postigli jedanaest od dvanaest golova. Početno vodstvo domaćih od 6:2 u devetoj minuti gosti su uhvatili u dvadesetoj, kada je Ač svojim trećim zgoditkom poravnao na 9:9. Tom preokretu uz umor legionara (Obrana, Đuranića, Alena i Deana Kržaka) pridonio je i ulazak Gorana Šostarca na vrata. Od tada pa sve do 50 minute gosti su imali sve. Solidnu igru i rezultatsku prednost od tri pa do šest zgoditaka. Tom velikom rezultatskom preokretu u određenoj mjeri kumovao je i domaći trener koji je povukao s gola Ninoslava Pavelića i ubacio Zvonimira Cmarka, i to baš u času kada je i Hrvoje Cikoja uspio uštimati svoj top, tako da je Cmarko izgledao kao na streljani i jedino se sastajao s loptom kada ju je izvlačio iz svoje mreže.

Kada su svi očekivali da će oni najsmioniji na kladionici koji su bodovali na rezultatski potop domaćih doći do novca, došlo je do rezultatske drame u hičkohovskom stilu. Tome su prethodile i dvije trenerske odluke. Prvo na nesreću Cikoje i društva, trener Posavec na gol vraća Pavelića, da bi dodatno ulje na rezultatsku neizvjesnost dolio Matijević zamijenivši do tada raspoloženog Šostareca (obranio i dva sedmerca) i za čas je vrag odnio šalu. Domaći u 56. minuti najavljuju s dva uzastopna zgoditka Alena Kržaka pravu dramu jer su došli na 27:28. Divić minutu kasnije svojim drugim zgoditkom na utakmici diže na 27:29, ali je to bio samo apaurin s kratkim djelovanjem, jer su domaći iskoristili konfuznu i paničnu igru gostiju i u doslovno posljednjim sekundama izjednačuju preko Stubiočara koji domaćima donosi bod, a Igoru Habaliji premiju na internoj kladionici.

Mato Matijević, trener Bjelovara: "Očekivali smo jednu ovako tvrdu i čvrstu utakmicu, jer je poseban naboj i ton davala činjenica da u jednoj i drugoj momčadi igraju iskusni igrači i da u redovima Koprivnice igraju igrači odrasli u Bjelovaru. Nakon našeg vodstva Koprivnica je stigla i to je dalo jedan dramatičan ton. Rijetko komentiram odluke sudaca, ali ovaj put ću učiniti izuzetak jer su oni dali jedan veliki prinos da nas ekipa Koprivnice sustiže i na kraju stigne. Imali smo pobjedu, ali i sa bodom na gostovanju treba biti zadovoljan."

Miroslav Posavec, trener Koprivnice: "Jedna vrlo napeta utakmica, jer je Bjelovar vrlo jak i pretendira za naslov prvaka. Borbenošću do samog kraja uspjeli smo osvojiti bod."

Stjepan Obran: "Utakmica je bila dosta interesantna. Nakon našeg vodstva Bjelovar je poveo sa šest razlike i šteta što tu prednost nisu sačuvali do kraja. Velikom borbenošću i slabije ekipe mogu osvojiti bod. Nama je ovaj bod poput pobjede."

Tomislav Đuranić: "Jučerašnja utakmica bila je fer i korektna. Mislim da zamjerke na račun sudaca od strane gostiju ne stoje, jer su oni ne znam iz kojih razloga ispustili pobjedu."

Ž.R.